Színház - Istenítélet a Vígben - videóval!

Nyomtatóbarát változatSend by email
Video article: 
Istenítélet a Vígben - videóval!

„Maga az előadás rendkívül izgalmasan alakul, nagyon bonyolult szövetű, és nagyon fontos egyéni és közösségi értékeket vet föl. Akusztikája rendkívül erőteljes” – mondta Hegedűs D. Géza, aki az előadásban Parris tiszteletes szerepét alakítja. „A rendezés az emberi civilizáció pusztulása utáni pillanatot mutat meg, tehát egy nagyon végletes és kiszolgáltatott helyzetben létező közösség életébe tekinthet be a néző. Számtalan bonyolult emberei helyzet, és emberi sors mutatódik fel. Ettől rendkívüli erejű, és számtalan meglepetéssel teli a produkciónk” – folytatta Hegedűs D. Géza. „Megmutatkozik benne minden arca az embernek, az aljas, sunyi, és kiszolgáltatott, de ugyanakkor a felséges, és tiszteletreméltó, és szeretnivaló is.”

Az Istenítéletet a Mohácsi-testvérek fordításában mutatja be a Vígszínház társulata, a darab rendezője Mohácsi János. A monumentális produkciót a színház nagyszerű színészeinek mesterien összehangolt játéka teszi felejthetetlenné.

„Ez egy elképesztő csapatmunka, olyan az egész előadás, mint egy hatalmas kórus- vagy nagy zenekari mű” – meséli az Abigail Williams bőrébe bújó Szilágyi Csenge. „Fantasztikus élmény egyszerre a színpadon lenni ilyen sokan. Hatalmas ereje van annak, ha huszonöt ember pánikba esik, dührohamot kap, örül, vagy éppen énekel.”

Időpont: 
2016 feb 12 - 19:00