Pécsi Csokoládé Karnevál – 2016

Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán az érdeklődők személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és vásárolhatnak rengeteg különleges csokoládéból. Idén is a sokak által kedvelt csokoládé-szökőkútból tejcsokoládéjába lehet pillecukrot mártogatni.
A látogatók figyelemmel kísérhetik, ahogy a Csoko-Láda Csokibolt munkatársai több ezer apró csokoládé-mozaikból Zsolnay csempeképet készítenek. A kirakott, több m2-nyi felületre a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői csokoládéval festik a hamisítatlan Zsolnay mintákat. A kulisszatitkok a teljes nyitvatartási idő alatt bármikor elleshetőek.
A gyerekek a csokis játékokat ingyenes játszóházakon élvezhetik a karnevál teljes ideje alatt. Minden gyermek kaphat egy elfogyasztható csokoládés jelet, egy ehető tetoválást!
A Csokoládé Karnevál szakmai előadásokat is kínál mindkét nap: neves csokoládékészítő, csokiblogger és dietetikus osztják meg gondolataikat a máig legnépszerűbb édesség, a csokoládé aktuális kérdéseiről.
Bonbonkészítő bemutatót tartanak a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola növendékei naponta három alkalommal, s ami elkészült, azt el is fogyaszthatják az éppen ott szemlélődők.
Csokoládépapír-kiállítás: a Pécsi Csokoládé Karneválon bemutatott kiállítás olyan csokoládépapír-gyűjtemény, amely távoli országokból származó, különleges, limitált, vagy épp letűnt korok csokoládécsomagolásait mutatja be.
A kollekció a közönség által beküldött darabokkal is gyarapodhat, ha azokat névvel ellátva beküldik, vagy beviszik a Csoko-Láda üzleteinek egyikébe március 3-ig. ( Zsolnay Kulturális Negyed, Csoko-Láda Csokibolt - 7626 Pécs, Felsővámház u. 56.)
Minden látogató tombolajegyet kap! A napi tombolák sorsolásán értékes nyeremények találhatnak gazdára.
Csokis mesesarok várja a gyerekeket szombaton 15.00-kor L. Molnár Edit pécsi írónővel, aki felolvassa legújabb csokis meséjét.
A Csokoládé Karnevál szakmai programjai

március 5.
12.00 A csokoládé varázsa - Foki Izabella (Lapos Csokoládé Kft.)
14.00 Molekuláris csokoládé - Csiszár Katalin csokoládékészítő (Rózsavölgyi Csokoládé Manufaktúra)
16.00 A kakaófa csodája - Babayné Boronkai Erzsébet, a PTE Botanikus Kert igazgatója

március 6.
11.00 Csokoládé és egészség - Deszticsné Nagy Katalin dietetikus
13.00 Csokoládé és művészet - Mosonyi Éva (Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra)
15.00 Csokoládé az irodalomban - Harka Éva csokiblogger

Időpont: 
2016 már 5 - 10:00 to 2016 már 6 - 22:00
Helyszín: 

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Vilmos utca 37.
Pécs 7630